1
 
Chorwacki plaster kukurydziany
Deser Od:parowkowy (6) Odsłon:840 Dodano:2012-01-16

 
Kuchnia świata
Kuchnia bałkańska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
mleko 1 litr
jajka 4  
cukier 120 gram
skórka z cytryny  
sól  
mąka kukurydziana 500 g
olej 5 łyżka
kwaśna śmietana 200 ml
marmolady z owoców 150 gram
Chorwacki plaster kukurydziany
Sposób przyrządzenia
Do mleka dodać po kolei pozostałe składniki, cały czas mieszając. Wylać masę do blachy posmarowanej wcześniej olejem i nagrzanej w piekarniku. Piec ok 50 min w temp. 200 st. Przed końcem pieczenia zalać śmietaną i jeszcze chwilę zapiekać. Gorące ciasto posmarować marmoladą.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ