5
 
Kurczak Coxinha de galinha
Danie główne Od:Mario (3) Odsłon:1259 Dodano:2012-01-16

 
Kuchnia świata
Kuchnia brazylijska
Inne
Dla dzieci
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
piersi z kury 2  
serek (koperkowy lub ziołowy) 200 dekagram
wołowe 2 kostki
nazwa  
masło 20 dekagram
cebula 1  
ząbki czosnku 3  
mąka przenna  
jajka 3  
bułka tarta  
tłuszcz.sól.pieprz  
Kurczak Coxinha de galinha
Sposób przyrządzenia
Piersi kury dokładnie myjemy, odcinamy co nam się nie podoba i wkładamy do gara, razem z pokrojoną w spore kawałki cebulą, masłem, 3 ząbkami czosnku, kostkami, solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości. Ugotowanego kurczaka kroimy na malutkie kawałeczki, z bulionu odlewamy 3 szklanki i studzimy. Do przestudzonego bulionu (stawiamy na ogień) dodajemy 3 szklanki mąki i non stop dokładnie mieszamy. Zostawiamy do przestygnięcia. Przestygnięte ciasto wykładamy z gara, dodajemy 2 żółtka i wyrabiamy. Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie i klei się do rąk- dodajemy mąkę. Ciasto rozwałkowujemy (trochę grubiej niż na pierogi) i szklanką wycinamy kółka, na każdy krążek nakładamy porcję kurczaka i serka, zlepiamy na kształt trójkąta lub bałwanka. Obtaczamy w 2 białkach, które nam pozostały i 1 całym, dodajemy sól i pieprz, możemy dodać kapkę mleka, następnie w bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju. Ja podałam z ryżem i surówką z kiszonej kapusty.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ