2
 
Czeska zupa czosnkowa
Zupa Od:Tosca 1983 (10) Odsłon:982 Dodano:2012-01-17

 
Kuchnia świata
Kuchnia czeska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
rosół 1 litr
ząbki czosnku 2-3  
majeranek 1 łyzeczka
zmiksowany kminek 1/2  
duże ziemniaki 2  
kromki chleba 4  
pieprz  
masło  
Czeska zupa czosnkowa
Sposób przyrządzenia
wlewamy do garnka rosół, dodajemy do niego obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz sól, majeranek i kminek.
- zagotowujemy i zmniejszamy ogień.
- ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy do zupy i gotujemy na wolnym ogniu aż ziemniaki zmiękną.
- zupę doprawiamy do smaku pieprzem i jeśli trzeba to solą.
- chleb kroimy na kawałki i smażymy na maśle na grzanki
- zupę podajemy z grzankami

SMACZNEGO!
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ