4
Zupa pieczarkowa po parysku

Kuchnia świata
Kuchnia francuska
Kuchnia francuska
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
pieczarki 550 gram
rosół wołowy 1 kostka
woda 400 ml
margaryna 2 łyżki
śmietana 36% 330 ml
wino białe 50 ml
gałka muszkatołowa 1 szczypta
pietruszka
sól
pieprz
rosół wołowy 1 kostka
woda 400 ml
margaryna 2 łyżki
śmietana 36% 330 ml
wino białe 50 ml
gałka muszkatołowa 1 szczypta
pietruszka
sól
pieprz

Sposób przyrządzenia
Pokrojone pieczarki podsmaż na tłuszczu. Dolej bulion zrobiony z kostki rosołowej i śmietanę. Wymieszaj. Gotuj całość ok. 10 minut. Zmiksuj i dolej wino. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołowa. Zupę podawaj posypaną pietruszką.
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ