4
 
Zupa pieczarkowa po parysku
Zupa Od:Kaja 1978 (3) Odsłon:945 Dodano:2010-03-15

 
Kuchnia świata
Kuchnia francuska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
pieczarki 550 gram
rosół wołowy 1 kostka
woda 400 ml
margaryna 2 łyżki
śmietana 36% 330 ml
wino białe 50 ml
gałka muszkatołowa 1 szczypta
pietruszka
sól
pieprz
Zupa pieczarkowa po parysku
Sposób przyrządzenia
Pokrojone pieczarki podsmaż na tłuszczu. Dolej bulion zrobiony z kostki rosołowej i śmietanę. Wymieszaj. Gotuj całość ok. 10 minut. Zmiksuj i dolej wino. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołowa. Zupę podawaj posypaną pietruszką.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ