1
 
Zupa krem z selera naciowego
Zupa Od:Dominikkka (26) Odsłon:666 Dodano:2010-03-15

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
seler naciowy 1 kg
rosół 2 szklanki
pomidor 1 sztuka
śmietana kremówka 200 gram
mąka 1 łyżka
masło 4 łyżki
sól
pieprz
Zupa krem z selera naciowego
Sposób przyrządzenia
Dokładnie umyj warzywa. Rosół doprowadź do wrzenia i wrzuć do niego posiekany drobno seler, całość gotuj przez około 20 min. Możesz zostawi kilka listków selera do dekoracji. Odłóż cztery łyżki ugotowanego selera, a resztę zmiksuj. Dodaj śmietanę i zagotuj. Zagęść zasmażką przygotowaną z mąki i masła i znów zagotuj. Dopraw do smaku, a następnie dodaj odłożony wcześniej seler i wymieszaj. Pomidora obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki i usuń nasiona. Zupę podawaj przybraną cząstkami pomidora i liśćmi selera.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ