7
 
Zupa koperkowa
Zupa Od:Mandaryna (2) Odsłon:879 Dodano:2010-03-15

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
włoszczyzna 1 sztuka
cebula 1 sztuka
śmietana 0.5 opakowania
żeberka cielęce 30 dag
koperek ogrodowy 1 pęczek
mąka 1 łyżka
liść bobkowy 1 sztuka
sól
pieprz
Zupa koperkowa
Sposób przyrządzenia
Przygotuj bulion z cielęciny. Cielęcinę ugotuj w 2 litrach wody z dodatkiem cebuli i listka bobkowego. Pod koniec gotowania dodaj włoszczyznę. Możesz ją pokroić lub pozostawić w całości . Po ugotowaniu wyjmij z wywaru mięso i warzywa. Koperek przekrój w połowie. Grubszą część pokrój i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj do zupy. Zapraw zupę śmietaną zmieszaną z mąką. Chwilę gotuj. Przed podaniem dosyp do garnka resztę pokrojonego koperku.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ