5
 
Zupa jarzynowa
Zupa Od:Mandala (6) Odsłon:778 Dodano:2010-03-15

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniak 3 sztuki
kalafior 0.5 sztuki
groszek zielony 0.5 szklanki
fasola szparagowa 15 dag
rosół 2 litry
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki
Zupa jarzynowa
Sposób przyrządzenia
Przesmaż na maśle pokrojoną w kostkę cebulę, marchew i posiekaną drobno pietruszkę. W 2 litrach rosołu zagotuj pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną fasolkę i groszek. Po chwili dodaj przesmażoną cebulkę z marchewką i pietruszką. Ugotuj warzywa. Pod koniec gotowania dodaj posiekany czosnek. Podawaj zupę posypaną natką pietruszki.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ