5
Zupa jarzynowa

Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Dla dzieci, Wegetariańskie
Kuchnia polska
Inne
Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniak 3 sztuki
kalafior 0.5 sztuki
groszek zielony 0.5 szklanki
fasola szparagowa 15 dag
rosół 2 litry
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki
masło 2 łyżki
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniak 3 sztuki
kalafior 0.5 sztuki
groszek zielony 0.5 szklanki
fasola szparagowa 15 dag
rosół 2 litry
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki

Sposób przyrządzenia
Przesmaż na maśle pokrojoną w kostkę cebulę, marchew i posiekaną drobno pietruszkę. W 2 litrach rosołu zagotuj pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną fasolkę i groszek. Po chwili dodaj przesmażoną cebulkę z marchewką i pietruszką. Ugotuj warzywa. Pod koniec gotowania dodaj posiekany czosnek. Podawaj zupę posypaną natką pietruszki.
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ