9
Zapiekanka z makaronu

Kuchnia świata
Kuchnia włoska
Kuchnia włoska
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
makaron świderki
ser żółty 30 dag
olej
kiełbasa
ketchup
sól
czosnek 1 ząbek
makaron świderki
ser żółty 30 dag
olej
kiełbasa
ketchup
sól

Sposób przyrządzenia
Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj pokrojony czosnek i cebule. Smaż, aż cebula się zeszkli. Ugotuj makaron al dente i zahartuj zimną wodą. Przełóż makaron do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem . Na makaron przełóż kiełbasę z cebulą i czosnkiem. Zapiekaj przez ok. 15 min. W piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ