2
 
Czeski Hausovy Knedlik BIG
Przystawka Od:Tosca 1983 (10) Odsłon:681 Dodano:2012-01-17

 
Kuchnia świata
Kuchnia czeska
Inne
Dla dzieci
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
letniego mleka 250 ml
drożdże 10 gram
cukier 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1.1.5 łyzeczka
mąka pszenna 350 gram
kajzerki czerstwej 1.5  
jajko 1  
Czeski Hausovy Knedlik BIG
Sposób przyrządzenia
W letnim mleku rozpuścić drożdże z cukrem, dosypać 2 łyżki mąki i proszek do pieczenia. Odstawić w ciepłe miejsce na 10 min.

Pokroić w drobną kosteczke bułeczke.
Do rozczynu dodać bułke, reszte mąki, jajko i sól. Dokładnie wyrobić. Ciasto zostawić w misce przykrytej folią plastikową i zostawic na wyrośnięcie ok . 2 h.

Z ciasta wyrobić Knedla i wrzucić go do wrzącej wody.
Gotujemy go po ok. 15 min z jednej i z drugiej strony.
UWAGA !!!! Knedel bardzo rośnie odczas gotowania, więc użyć duży garnek :)

Po ugotowaniu wyciagamy , kroimy w plastry i podajemy.

Jak zostanie nam Knedla, to można go odgrzewać później na parze.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ