1
 
Wyśmienity krupnik
Zupa Od:Olek 1988 (2) Odsłon:682 Dodano:2010-03-15

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
cielęcina 25 dag
kasza 10 dag
ziemniaki 40 dag
włoszczyzna 0.5 pęczka
sól
pieprz
natka pietruszki
Wyśmienity krupnik
Sposób przyrządzenia
Mięso ugotuj w 1,5 litra osolonej wody. Dodaj obrane warzywa i gotuj je razem z mięsem kilka minut. Następnie wyjmij mięso i warzywa. Odlej 0,5 litra wywaru i ugotuj w nim kaszę. Do ugotowanej kaszy dolej pozostałą część wywaru, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj to przez 15 minut. Następnie dodaj pokrojone warzywa i mięso. Podgrzej, przypraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ