0
 
Włoska zupa czosnkowa
Zupa Od:parowkowy (6) Odsłon:566 Dodano:2010-03-15

 
Kuchnia świata
Kuchnia włoska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
czosnek 6 ząbków
wywar warzywny 1.5 l
jajko 4 sztuki
oliwa z oliwek 8 łyżek
sól
pieprz
papryczka chilli 1 sztuka
tymianek 1 łyżka
liść laurowy 3 sztuki
chleb czerstwy 4 kromki
czosnek
natka pietruszki
Włoska zupa czosnkowa
Sposób przyrządzenia
Czosnek przesmaż na oliwie. Zalej go 1,5 l bulionu przygotowanego z kostek rosołowych. Dodaj pokrojone papryczki chili, tymianek i liście laurowe. Gotuj kilka minut, a następnie przecedź zupę przez sito. Energicznie mieszając dodaj 4 jajka. Dopraw solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Na oliwie usmaż kromki chleba. Ułóż je na dnie miseczek i zalej zupą. Podawaj posypane natką pietruszki.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ