8
 
Ulepszone boeuf strogonow
Zupa Od:AndzikM (1) Odsłon:1258 Dodano:2010-06-03

 
Kuchnia świata
Kuchnia turecka
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
sok pomidorowy 1 l
woda 2 l
kostka rosołowa 1 kostka
warzywa 1 opakowanie
podwójna pierś z kurczaka 1  
cebule 2 sztuk
przyprawy  
Ulepszone boeuf strogonow
Sposób przyrządzenia
Wlewamy do garnka litr soku pomidorowego, dolewamy do tego ok. 2 litry wody i wstawiamy do gotowania. Międzyczasie wrzucamy do soku kostkę rosołową oraz,warzywa jakie mamy, mogą to być z torebki tak zwane na patelnie...ale moga byc to przeróżne jakie lubimy. Gdy nam sie warzywa ugotują dodajemy bazylie,oregano lub zioła prowansalskie,paprykę,pieprz oraz inne przyprawy. Międzyczasie jak nam się warzywa gotują smażymy mięso z piersi z kurczaka z cebulą (2 cebule).Gdy mamy ugotowane warzywa to dodajemy do warzyw usmażone mięso z cebulą i jeszcze gotujemy by wszystkie smaki się zmieszały. Zupa najlepsza na drugi dzień ale w pierwszy też jest super. Goście zamawiają przed przyjazdem właśnie tą zupę. Prosta ale jaka smaczna.Smacznego!
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ