8
Ulepszone boeuf strogonow

Kuchnia świata
Kuchnia turecka
Kuchnia turecka
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
sok pomidorowy 1 l
woda 2 l
kostka rosołowa 1 kostka
warzywa 1 opakowanie
podwójna pierś z kurczaka 1  
cebule 2 sztuk
przyprawy  
woda 2 l
kostka rosołowa 1 kostka
warzywa 1 opakowanie
podwójna pierś z kurczaka 1  
cebule 2 sztuk
przyprawy  

Sposób przyrządzenia
Wlewamy do garnka litr soku pomidorowego, dolewamy do tego ok. 2 litry wody i wstawiamy do gotowania. Międzyczasie wrzucamy do soku kostkę rosołową oraz,warzywa jakie mamy, mogą to być z torebki tak zwane na patelnie...ale moga byc to przeróżne jakie lubimy. Gdy nam sie warzywa ugotują dodajemy bazylie,oregano lub zioła prowansalskie,paprykę,pieprz oraz inne przyprawy. Międzyczasie jak nam się warzywa gotują smażymy mięso z piersi z kurczaka z cebulą (2 cebule).Gdy mamy ugotowane warzywa to dodajemy do warzyw usmażone mięso z cebulą i jeszcze gotujemy by wszystkie smaki się zmieszały. Zupa najlepsza na drugi dzień ale w pierwszy też jest super. Goście zamawiają przed przyjazdem właśnie tą zupę. Prosta ale jaka smaczna.Smacznego!
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ