1
 
Schab z morelami
Danie główne Od:Cecylia S. (15) Odsłon:733 Dodano:2010-03-12

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Inne
Wielkanoc
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
schab bez kości 1-1.2 kg
masło 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
morela suszona 20 dag
tymianek 2 łyżki
Schab z morelami
Sposób przyrządzenia
Przygotuj marynatę z soli i pieprzu. Przypraw nią schab i pozostaw na kilka godzin w lodówce. Następnie usmaż go na mocno rozgrzanym tłuszczu. Pozostały po smażeniu tłuszcz wylej na folię aluminiową i posyp tymiankiem. Na to połóż suszone morele i schab. Schab także posyp tymiankiem i wyłóż na niego morele. Polej delikatnie wodą, zawiń folię tak by woda i tłuszcz z niej nie wypłynęły. Ułóż tak zawinięty schab na blaszce i piecz ok.45 minut w temperaturze 200 stopni C.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ