1
 
Schab nadziewany śliwkami w winie
Danie główne Od:Malwinka 89 (5) Odsłon:878 Dodano:2010-03-12

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Inne
Wielkanoc
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
schab bez kości 1 kg
wino czerwone 300 ml
śliwki suszone 400 gram
majeranek
czosnek
sól
pieprz
masło 10 gram
woda
Schab nadziewany śliwkami w winie
Sposób przyrządzenia
Schab przypraw solą, majerankiem, pieprzem i roztartym czosnkiem. Wstaw na godzinę do lodówki. P godzinie natnij mięso w kilku miejscach, a powstałe kieszonki włóż sparzone, suszone śliwki. Obsmaż schab na gorącym tłuszczu, a następnie piecz go w naczyniu żaroodpornym ,w temperaturze 180 °C. Po 30 minutach dolej wino i piecz kolejne 30 minut.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ