8
 
Sandacz z emulsją kukurydzianą i pesto szpinakowo-kolendrowym
Danie główne Od:Limonka (16) Odsłon:975 Dodano:2010-03-12

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Boże narodzenie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
mleko 200 ml
kukurydza 1-1.5 puszki
rosół z kury 0.5 kostki
śmietana 36% 100 ml
brukselki 300 gram
szpinak 100 gram
kolendra 1 pęczek
sól
pieprz
oliwa z oliwek 3 łyżki
masło 50 gram
sandacz ze skórą 4 filety
Sandacz z emulsją kukurydzianą i pesto szpinakowo-kolendrowym
Sposób przyrządzenia
Kukurydzę ugotuj w mleku. Łyżkę ugotowanej kukurydzy zmiksuj i dodaj śmietanę. Sos przetrzyj przez sito. Zblanszuj szpinak z kolendrą i osobno brukselkę. Brukselkę przesmaż na patelni razem z sosem z kukurydzy. Szpinak zmiksuj z kolendrą i oliwą. Rybę przypraw i usmaż na patelni z obu stron. Podawaj z brukselką i szpinakowym pesto.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ