8
Sandacz z emulsją kukurydzianą i pesto szpinakowo-kolendrowym

Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Boże narodzenie
Kuchnia pozostałe
Inne
Boże narodzenie
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
mleko 200 ml
kukurydza 1-1.5 puszki
rosół z kury 0.5 kostki
śmietana 36% 100 ml
brukselki 300 gram
szpinak 100 gram
kolendra 1 pęczek
sól
pieprz
oliwa z oliwek 3 łyżki
masło 50 gram
sandacz ze skórą 4 filety
kukurydza 1-1.5 puszki
rosół z kury 0.5 kostki
śmietana 36% 100 ml
brukselki 300 gram
szpinak 100 gram
kolendra 1 pęczek
sól
pieprz
oliwa z oliwek 3 łyżki
masło 50 gram
sandacz ze skórą 4 filety

Sposób przyrządzenia
Kukurydzę ugotuj w mleku. Łyżkę ugotowanej kukurydzy zmiksuj i dodaj śmietanę. Sos przetrzyj przez sito. Zblanszuj szpinak z kolendrą i osobno brukselkę. Brukselkę przesmaż na patelni razem z sosem z kukurydzy. Szpinak zmiksuj z kolendrą i oliwą. Rybę przypraw i usmaż na patelni z obu stron. Podawaj z brukselką i szpinakowym pesto.
Galeria
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ