6
 
Tort truskawkowy
Deser Od:agnieszka35 (1) Odsłon:1142 Dodano:2010-06-03

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
Inne
Dla dzieci
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
nazwa  
nazwa  
Tort truskawkowy
Sposób przyrządzenia
biszkopt: 6 jajek,1 szkl.cukru,1 szkl.maki ziemniaczanej,0.5 szkl maki pszennej,2 lyzeczki proszku do pieczenia,1 lyzka octu Make zemniaczana i pszenna przesiac przez sito i razem wymieszac.zoltko oddzielić od białek.Białka ubić na sztywną pianę(dodać szczypte soli to szybciej ubije pianę)dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać.żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i łyżką octu(zacznie buzować)i dodać do ubitej piany jeszcze chwilke miksować.Dodać mąkę i dokładnie wymieszać .Piec 35 min.w tem 160-170stop.KREM:750 ML.ŚMIETANY 30%,3 ŁYŻEK CUKRU PUDRU,2 GALARETKI TRUSKAWKOWE ,SŁOICZEK DŻEMU TRUSKAWKOWEGO Sposób przygotowania-Galaretki rozpuścić w połowie wody podanej w przepisiei ostudzić.Śmietanę ubić,gdy zacznie się ścinać dodać cukier i ubić na sztywno.Pod koniec ubijania dodać rozpuszczona galaretke( można również dodać zmiksowane truskawki do galaretki i razem dodać do ubitej śmietany)ubijać do połączenia się kremu z galaretka. BISZKOPT przekrioć na 3 części nasączyć uprzednio przygotowanym nakrapiaczem i ppierwszą warstwe przesmarować dzemem truskawkowym po uprzednim nawilżeniu biszkopta nałożyć śmietane truskawkowa ,ponownie biszkopt nasaczyc,smietana i biszkopt .Brzegi i wierzch biszkopta obsmarować kremem i dekorować według uznania.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ