1
 
Ryż pomarańczowy
Dodatki do dań Od:Laura Maciejewska (4) Odsłon:731 Dodano:2010-03-12

 
Kuchnia świata
Kuchnia azjatycka
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
ryż 20 dag
olej słonecznikowy 2 łyżki
masło 1 łyżka
kurkuma 1 łyżeczka
bulion drobiowy 2-4 szklanki
pomarańcza 1 sztuka
Ryż pomarańczowy
Sposób przyrządzenia
Ryż podsmażyć na tłuszczu. Dolać sok i 2 szklanki bulionu przygotowanego z kostek rosołowych. Gotować dolewając co jakiś czas trochę bulionu. Dopraw kurkumą i dodaj miąższ z pomarańczy. Gdy ryż pochłonie całkowicie płyn, zestaw go z ognia i odstaw pod przykryciem w ciepłe miejsce na ok.30 min.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ