2
 
Ryż pikantny pomidorowy
Dodatki do dań Od:thunder (13) Odsłon:1119 Dodano:2010-03-12

 
Kuchnia świata
Kuchnia azjatycka
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
ryż paraboliczny 20 dag
masło 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
przecier pomidorowy 4 łyżeczki
bulion drobiowy 2 kostki
papryka słodka mielona 2 łyżeczki
woda 6 szklanek
Ryż pikantny pomidorowy
Sposób przyrządzenia
Ryż przesmaż na tłuszczu. Dodaj przecier i paprykę. Zalej sześcioma szklankami bulionu przygotowanego z kostki rosołowej. Duś, aż ryż całkowicie wchłonie bulion. Możesz zestawić garnek i trzymać ryż pod przykryciem przez ok. 30 min.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ