1
 
Miodowe żeberka z cukinią
Danie główne Od:Tosca 1983 (10) Odsłon:778 Dodano:2010-03-10

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Grill/Piknik
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
musztarda 1 łyżka
miód 2 łyżki
żeberka wieprzowe 4 sztuki
sól
pieprz
cukinie 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
cytryna 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Miodowe żeberka z cukinią
Sposób przyrządzenia
Żeberka przypraw solą i pieprzem. Piecz na grillu ok. 20 minut, co jakiś czas smarując je musztardą wymieszaną z miodem. Najlepiej podawaj z grillowaną cukinią i pomidorami. Aby je przygotować zetrzyj skórkę z cytryny, wymieszaj ją z oliwą, pieprzem i solą. Cukinię przekrój na pół i natnij w trzech miejscach. W otwory włóż pokrojone w plastry pomidory. Całość posmaruj aromatyczną oliwą i piecz ok. 10 minut.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ