15
 
Zielone warzywa z sezamem
Sałatka Od:FunandTaste (18) Odsłon:1234 Dodano:2012-05-31

 
Kuchnia świata
Kuchnia chińska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
2 łyżki ziarna sezamu  
2 łyżki oleju arachidowego  
1 ząbek czosnku - posiekać  
2. 5 cm imbiru - posiekać  
150 g brokułów - podzielić na małe cząstki  
2 cukinie - pokroić w cienkie półplasterki  
170 g fasolki szparagowej  
1 łyżka wina ryżowego  
1 łyżka ciemnego sosu sojowego  
1 łyżka sosu ostrygowego  
Zielone warzywa z sezamem
Sposób przyrządzenia

Do rozgrzanego woka wrzucamy ziarno sezamu i prażymy 2 minuty, aż się przyrumieni, potrząsając często wokiem. Wyjąć i odstawić. Do woka wlać olej, podgrzać, a następnie wrzucić czosnek oraz imbir i smażyć na średniej temp 1-2 minuty, aż przyprawy zmiękną, cały czas mieszając. Dodać strączki zielonego groszku i smażyć przez 2-3 minuty, nie przestając mieszać. Dorzucić cukinie oraz brokuły i smażyć przez 3 minuty, mieszając składniki. Wlać alkohol i podgrzewać przez minutę. Wlać sos sojowy i ostrygowy, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Tuż przed podaniem posypać uprażonym ziarnem sezamu.

Oryginalny wpis znajdziesz tu - http://funandtaste.blogspot.co.uk/2012/05/zielone-warzywa-z-sezamem.html
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ