1
 
Pierogi z kapustą i grzybami
Danie główne Od:Kalynka (38) Odsłon:722 Dodano:2010-03-10

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Boże narodzenie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
mąka 30 dag
jajko 1 sztuka
woda 100 ml
sól 1 szczypta
kapusta kiszona 0.5 kg
grzyby suszone 1 garść
oliwa 0.25 szklanki
cebule 2 sztuki
pieprz mielony
boczek do okraszenia 25 dag
Pierogi z kapustą i grzybami
Sposób przyrządzenia
Najpierw przygotować ciasto mieszając mąkę z wodą, jajkami i szczyptą soli. Tak przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą lub aluminiową i odłożyć do lodówki. W tym czasie przygotować farsz. Namoczone wcześniej grzyby ugotować i drobno pokroić. Kapustę ugotować w wodzie po grzybach ok. 1 godziny na małym ogniu. Posiekaną cebulę usmażyć na złoto. Dodać ją do odcedzonej kapusty wraz z grzybami, oliwą i pieprzem. Dusić mieszając około 30 minut. Na wykrojone z ciasta krążki nakładać farsz i zlepić boki. Gotować w osolonej wodzie przez 3 minuty od wypłynięcia. Można podawać ze skwarkami, rozgrzanym masłem lub bułką tartą.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ