1
 
Rolada z łososia
Przystawka Od:Szef Kuchni 2 (5) Odsłon:1008 Dodano:2010-01-20

 
Kuchnia świata
Kuchnia pozostałe
Inne
Boże narodzenie, Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Łosoś z puszki 450 g
ser pełnotłusty 100 g
śmietana 3 łyżki
cebula 0.5 szt
sok z cytryny 2 łyżki
chrzan tarty 2 łyżki
tłuszcz 3 łyżki
zielona pietruszka
Rolada z łososia
Sposób przyrządzenia
Cebulę zetrzyj na tarce. Wymieszaj ją z łososiem, serem, chranem śmietaną i sokiem z cytryny. Całość dokładnie rozmieszaj za pomocą widelca do uzyskania jednolitej masy. Przypraw solą i pieprzem. Folię aluminiową o wymiarach 25x25 cm posmaruj tłuszczem. Na środku połóż masę rybną i uformuj z niej wałek o długości ok. 20 cm. Masę rybną owiń folią i wstaw na 12h do lodówki. Następnie odwiń roladę z foli aluminiowej i przełóż na pergamin posypany siekaną zieloną pietruszką. Obtocz dokładnie roladę tak by cała była pokryta pietruszką. Pokrój ją w plastry i podawaj z chrupkim pieczywem.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ