11
 
Dynia po włosku
Danie główne Od:Cecylia S. (15) Odsłon:1188 Dodano:2010-01-18

 
Kuchnia świata
Kuchnia włoska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
dynia 1 kg
sok z cytryny
boczek wędzony 1 plaster
śmietana 4 łyżki
olej 3 łyżki
oregano 1 łyżka
sól
pieprz
bulion 1 szklanka
Dynia po włosku
Sposób przyrządzenia
Umyj dynię i obierz. Usuń pestki, a następnie pokrój miąższ w kostkę (dość dużą) i skrop sokiem z cytryny. Gruby plaster boczku pokrój w paseczki. Przesmaż mięso w dużym rondlu, na rozgrzanym oleju. Dodaj dynię i smaż przez ok. 5 minut, ciągle mieszając. Dopraw solą(najlepiej selerową) i oregano. Zalej całość bulionem i duś pod przykryciem przez ok. 25 minut. Zestaw garnek z ognia i dodaj na koniec śmietanę oraz pieprz o smaku.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ