1
 
Duszony por
Sałatka Od:Anabella (9) Odsłon:589 Dodano:2010-01-16

 
Kuchnia świata
Kuchnia europejska
 
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Por 8 szt
Masło 40 g
Bulion drobiowy 425 ml
Pieprz
Boczek 175 g
Gałązki tymianku przybrania
Duszony por
Sposób przyrządzenia
Pory pokrój w grube krążki (około 1-2 cm). Następnie umieść je w cedzaku i przelej zimną bieżącą wodą tak, aby je dokładnie umyć. Odsączone pory włóż do naczynia. Dodaj masło i bulion. Dopraw do smaku pieprzem. Umieść naczynie na średnim ogniu i doprowadź do wrzenia, a następnie włóż bez przykrycia na ok. 15-20 minut do piekarnika o temperaturze 190 °C.
Boczek usmaż na chrupko i rozdrobnij. Pory podawaj na gorąco posypane boczkiem i przybrane gałązkami tymianku.
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ