10
 
Grillowana pierś kurczaka
Danie główne Od:Młoda25 (2) Odsłon:2367 Dodano:2011-08-30

 
Kuchnia świata
Kuchnia polska
Inne
Grill/Piknik, SmacznegoTV
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Filet z kurczaka 2 sztuki
Oliwa z oliwek 0.5 szklanki
Ocet winny 2-3 łyżki
Papryka czerwona 2 łyżeczki
Pieprz
Sól
Grillowana pierś kurczaka
Sposób przyrządzenia
Przygotowywanie mięsa rozpocznij od oczyszczenia filetów z kurczaka, po tej dość nieprzyjemnej czynności umieść kurze piersi w dużym naczyniu i zalej je oliwą, octem winnym, a także posyp czerwoną papryką (ja zazwyczaj daję słodką, lecz jeśli chcesz ostrzejsze mięso możesz użyć także ostrej papryki w proszku), solą oraz pieprzem. W ten osób przygotowane mięso będzie na pewno bardzo smaczne i kruche! POLECAM


______________________________ SMACZNEGO.PL _____________________________

Jako dodatek do grillowanego mięsa Marek proponuje swój ulubiony sos czosnkowy, który przygotujesz z poniższych składników:
Czosnek - 2 ząbki
Kwaśna śmietana – 3 łyżki
Majonez - 1 łyżka
Oliwa z oliwek
Bazylia – 5-6 listków
Pieprz
Sól

Przygotowanie tego sosu jest naprawdę bardzo proste. Wystarczy rozdusić czosnek (lub przecisnąć go przez praskę) dodać do niego śmietanę, majonez, porwane listki bazylii, przyprawy oraz odrobinę oliwy z oliwek i gotowe! Prosty i smaczny sos czosnkowy. Smacznego.pl
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ