8
Sałatka z awokado, czerwoną kapustą i pomarańczami

Kuchnia świata
Kuchnia grecka
Inne Wielkanoc, Grill/Piknik, Dla dzieci, Wegetariańskie
Kuchnia grecka
Inne Wielkanoc, Grill/Piknik, Dla dzieci, Wegetariańskie
Trudność

Ilość osób

Czas

Składniki:
Awokoado 2  
sok z cytryny 2 łyżki
pomarancza 1/2  
mały por 1/2  
poszatkowana czerwona kapusta 1/2 szklanki
zmiażdzone ząbki czosnku 2  
sos sojowy 1 łyżka
olej sezamowy 1 łyżeczka
śiweże oregano  
orzechy włoskie 10 ćwiartki
sok z cytryny 2 łyżki
pomarancza 1/2  
mały por 1/2  
poszatkowana czerwona kapusta 1/2 szklanki
zmiażdzone ząbki czosnku 2  
sos sojowy 1 łyżka
olej sezamowy 1 łyżeczka
śiweże oregano  
orzechy włoskie 10 ćwiartki

Sposób przyrządzenia
Awokoado przekrój na pół, wydrąż miąż i skrop sokiem z cytryny. Z cząstek pomaranczy zdejmij błonnik i pokrój na kawałki. Pora pokrój w krązki. Cykorie podziel na listki. Kapuste zanurz na 3-5 min we wrzatku, osącz i wystudz. Wymieszaj składniki dodając sos z czosnku, sosu sojowego, oleju sezamowego i posiekanego oregano. Wstaw do lodówki na 20min, po czym przełóż farsz do połówek awokado i udekoruj orzechami.
Dodaj przydatną poradę
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ