1
 
Klopsiki rybne w kremie sezamowym
Danie główne Od:kasem (1) Odsłon:681 Dodano:2010-01-04

 
Kuchnia świata
Kuchnia arabska
Inne
Wegetariańskie
Trudność
type 1
Ilość osób
type 2
Czas
type 3

Składniki:
Ryba filet z dorsza 1 kg
Cebula 200 gram
Pieprz Mielony 15 gram
Bułka Tarta 100 dekagram
Sól 10 gram
natka pietruszki 1 Pęczek
Tahina Krem Sezamowy 100 gram
olej roślinny 50 gram
Białko 2 jajka
Klopsiki rybne w kremie sezamowym
Sposób przyrządzenia
zmielić mięso rybne najlepiej maszynką do mielenia.
mieszać z posiekaną cebulą, pieprzem, bułką tartą, sól, pokrojoną nać pietruszki, mieszać i
ulepić w klopsiki i smażyć w oleju, po uzyskaniu przez klopsiki koloru brązowego dodajemy krem sezamowy -Tahina lekko mieszając i zmniejszając ogień na 15 min. podajemy z ryżem lub z frytkami. Smacznego.pl
Opinie o przepisie Przydatne porady Przepis polecili
 
Menu
Trudność

Ilość osób

Czas

Kuchnia świata
- Wybierz -

Kuchnia świata

Wyczyść wybierz

Rodzaj dania
- Wybierz -

Rodzaj dania

Wyczyść wybierz

Inne
- Wybierz -

Inne

Wyczyść wybierz
TWOJA LODÓWKA
podaj co masz w lodówce, a My powiemy Ci co możesz zrobić
RESET
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ