10
 
Jak obrać i pokroić ananasa?
Owoce Od:Agata (1) Odsłon:2136 Dodano:2010-03-16

Opis
Obranie świeżego ananasa to wbrew pozorom, naprawdę łatwa i szybka czynność. Wystarczy położyć owoc na desce i ostrym nożem odciąć podstawę oraz górą część ananasa – tą z liśćmi. Następnie obciosać dookoła łupinę a pozostałości usunąć czubkiem niewielkiego noża. Obrany kroi się najczęściej w plastry lub w kostkę, ale wcześniej ostrym nożykiem usuwa twardy, niejadalny rdzeń.
Opinie o poradzie Przydatne przepisy Poradę polecili
 
Menu
Porady kulinarne
- Wybierz -

Porady kulinarne

Wyczyść wybierz

Savoir-vivre
- Wybierz -

Savoir-vivre

  • Zastawa
  • Zachowanie
  • Dekoracja stołu
Wyczyść wybierz

Zdrowie i dieta
- Wybierz -

Zdrowie i dieta

Wyczyść wybierz
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ