7
 
Kąpiel wodna
Pozostałe,Wypieki Od:Mario (3) Odsłon:723 Dodano:2010-01-04

Opis
Kąpiel wodna to przygotowanie potrawy za pomocą tzw. pośredniego ogrzewania. Garnek z wybranymi składnikami potrawy np. masłem, czekoladą, czy jajkami wkłada się do innego, większego garnka z wrzącą wodą. Wrzątek powinien sięgać około 3/4 wysokości garnka ze składnikami. Metoda ta jest wykorzystywana zazwyczaj przy potrawach wymagających ciągłego mieszania lub do rozpuszczania niektórych składników. Skutecznie bowiem zapobiega ich przypalaniu i zagotowaniu. Jest to także doskonały sposób na utrzymanie stałej temperatury dania, którego nie podaje się zaraz po przygotowaniu.
Opinie o poradzie Przydatne przepisy Poradę polecili
 
Menu
Porady kulinarne
- Wybierz -

Porady kulinarne

Wyczyść wybierz

Savoir-vivre
- Wybierz -

Savoir-vivre

  • Zastawa
  • Zachowanie
  • Dekoracja stołu
Wyczyść wybierz

Zdrowie i dieta
- Wybierz -

Zdrowie i dieta

Wyczyść wybierz
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ