9
 
Jak filetować rybę?
Mięso Od:Rogerio (4) Odsłon:1980 Dodano:2010-01-04

Opis
Filetowanie ryby nie jest trudną czynnością wystarczy, że będzie to robić według poniższego schematu:
1. Najpierw odszukaj w swojej kuchni ostry i nie za duży nóż.
2. Odetnij rybie głowę .
3. Przekrój rybę wzdłuż tuż nad kręgosłupem .
4. Następnie powyższą czynność powtórz także z drugiej strony kręgosłupa w ten sposób usuniesz cały kręgosłup.
5. Powstałe, po wyjęciu kręgosłupa, dwa kawałki ryby ułóż płasko na desce i delikatnie za pomocą rąk usuń pozostałe ości.
6. Po usunięciu ości sprawdź czy Twoje filety maja po bokach tłuszcz, jeśli tak to wytnij go delikatnie.
7. Ostatnim krokiem jest usunięcie skóry, aby to zrobić należy chwycić filet od strony ogona i zsunąć ostrożnie mięso.
Opinie o poradzie Przydatne przepisy Poradę polecili
 
Menu
Porady kulinarne
- Wybierz -

Porady kulinarne

Wyczyść wybierz

Savoir-vivre
- Wybierz -

Savoir-vivre

  • Zastawa
  • Zachowanie
  • Dekoracja stołu
Wyczyść wybierz

Zdrowie i dieta
- Wybierz -

Zdrowie i dieta

Wyczyść wybierz
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj
 
PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
Ile
Jednostka
Składnik
Przelicz na:
PRZELICZ