Opis
Filetowanie ryby nie jest trudną czynnością wystarczy, że będzie to robić według poniższego schematu:
1. Najpierw odszukaj w swojej kuchni ostry i nie za duży nóż.
2. Odetnij rybie głowę .
3. Przekrój rybę wzdłuż tuż nad kręgosłupem .
4. Następnie powyższą czynność powtórz także z drugiej strony kręgosłupa w ten sposób usuniesz cały kręgosłup.
5. Powstałe, po wyjęciu kręgosłupa, dwa kawałki ryby ułóż płasko na desce i delikatnie za pomocą rąk usuń pozostałe ości.
6. Po usunięciu ości sprawdź czy Twoje filety maja po bokach tłuszcz, jeśli tak to wytnij go delikatnie.
7. Ostatnim krokiem jest usunięcie skóry, aby to zrobić należy chwycić filet od strony ogona i zsunąć ostrożnie mięso.
1. Najpierw odszukaj w swojej kuchni ostry i nie za duży nóż.
2. Odetnij rybie głowę .
3. Przekrój rybę wzdłuż tuż nad kręgosłupem .
4. Następnie powyższą czynność powtórz także z drugiej strony kręgosłupa w ten sposób usuniesz cały kręgosłup.
5. Powstałe, po wyjęciu kręgosłupa, dwa kawałki ryby ułóż płasko na desce i delikatnie za pomocą rąk usuń pozostałe ości.
6. Po usunięciu ości sprawdź czy Twoje filety maja po bokach tłuszcz, jeśli tak to wytnij go delikatnie.
7. Ostatnim krokiem jest usunięcie skóry, aby to zrobić należy chwycić filet od strony ogona i zsunąć ostrożnie mięso.
Dodaj przydatny przepis
Logowanie

PRZELICZNIK WAG
Tutaj możesz przeliczyć jednostki miary jeżeli
w przepisie podano inaczej
w przepisie podano inaczej
Ile
PRZELICZ