Dziś w cyklu "KSIĄŻKA TYGODNIA" mamy dla Was recenzję książki


"Waffles, crepes and pancakes"


autorstwa Normy Miller




 


Cykl "KSIĄŻKA TYGODNIA" prowadzi dla Was Laura Osęka właścicielka księgarni

internetowej "BOOKS FOR COOKS"


Przez większość swojego życia smażyłam naleśniki zawsze w ten sam sposób. 
Potem przyszedł moment zachwytu amerykańskimi pancakes polewanymi odrobiną syropu klonowego.

Ale chciałam więcej, ciągle próbowałam czegoś nowego. Aż w końcu z pomocą przyszła mi książka poświęcona naleśnikom i plackom. 
Byłam zachwycona i zabrałam się za eksperymentowanie.

"Waffles, crepes and pancakes" to książka, która zaspokaja chęć wiedzy początkujących i zaawansowanych kucharzy, omawia właściwie każdy aspekt dotyczący naleśników i placuszków. 

Przepisy w książce są przemyślane, towarzyszą im apetyczne zdjęcia. 

Niektóre pomysły dotyczące mrożenia gotowych dań są dosyć kontrowersyjne i na pewno z nich nie skorzystam. 

Myślę, że warto dać tej książce szansę, szczególnie pod kątem inspiracji.

To inspirujmy się! :)


Laura Osęka
Logowanie
nick

hasło
zarejestruj