Dziś w cyklu "KSIĄŻKA TYGODNIA" mamy dla Was recenzję książki


"Pieczenie chleba krok po kroku"


autorstwDana Leparda






Cykl "KSIĄŻKA TYGODNIA" prowadzi dla Was Laura Osęka właścicielka księgarni

internetowej "BOOKS FOR COOKS"




Zima trzyma, pogoda nastraja do leniuchowania z książką pod kocykiem. 


A może czytanie książek o jedzeniu nastroi nas do działania? Pomyślmy - za oknem zimno, ponuro, a w domu ciepło bijące od piekarnika (pieca?) i zapach jeszcze gorącego chleba, mmmm...


Nie wiem, jak Was, ale nas Pani Laura przekonała swoją recenzją i do czytania, i do działania (i do chrupania! ;))


"Pieczenie chleba stało się ostatnio szalenie modne. Pieką już wszyscy, niezależnie od wieku, sytuacji materialnej, wykształcenia. Pieką chleby z gotowych mieszanek, na drożdżach lub na zakwasie, w maszynach, w piekarnikach i z użyciem kamienia.


Dan Lepard, specjalista od wszelkich wytrawnych wypieków zachęca do wspólnej przygody z chlebem, bułkami i bułeczkami, tradycyjnymi i z ciekawymi dodatkami. 


Przepisy od Dana Leparda zachęcają do poświęcenia czasu i odrobiny pracy by wypiec swój idealny bochenek. 

Receptury są zróżnicowane, od bardzo prostych do bardzo skomplikowanych, ale postępując dokładnie z zaleceniami autora nie ma szans na wpadkę. Przepisom towarzyszą zdjęcia, nie zawsze idealne, ale dające pogląd na to co powinniśmy otrzymać.


Jeśli chcemy wypiec swój idealny bochenek to warto zajrzeć do tej pozycji. Szczerze polecam."


My również! :)



Laura Osęka


Logowanie
nick

hasło
zarejestruj